Mihai Stamati (Mikelesta)

Just another WordPress.com weblog

Le gardien des souvenirs ©

Proiect realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Paris

“Le gardien des souvenirs”  reprezintă un design concept al unei bănci pentru locurile publice ale Parisului. Ideia presupune ca acest proiect să devină un obiect de cult în aer liber şi să aiba un rol de simbol, reflectînd caracterul romantic al oraşului şi emoţiile trăite de oamenii care îl vizitează. Ca şi construcţie este o înbinare de forme plastice şi materiale care contrastează prin factură, structură şi cromatică. Sunt intercalate elemente distinctive care reprezintă  două simboluri universale. Baza, care este suprafaţa de aşezare,  dezvoltă plastic simbolul infinitului, iar al doilea element este o inimă stilizată, care are funcţia de spetează şi care, fuzionînd cu elementul infinitului, fortifică construcţia. Aceste două piese sunt îmbinate prin străpungere şi împleticire formînd  un întreg, o  relaţie cu un mesaj unic. Un mesaj care transmite ideia de simbol al dragostei şi al veşniciei prin păstrarea amintirilor. Firele care leaga cele două componente de bază, au atît funcţia de spetează cît şi un rol mai liric. Cuplurile care trăiesc o emoţie, un sentiment  de dragoste, pot prinde mici panglici, dantele în semn de legămînt care poartă cu sine amintirea faptului că au stat aşezaţi pe acest scaun. De aici si denumrea proiectului “Le gardien des souvenirs” ce ar însemna –  străjer al amintirilor – un simbol care pe timp ce trece, păstrează tot mai multe şi mai multe poveşti despre emoţie şi sentiment.

https://mihaistamati.wordpress.com/paris-rezidenta-de-creatie/

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Aprilie 9, 2010 - Posted by | Design

5 comentarii »

 1. C’est un projet genial…tu as vraiment du talent…je t’envie :)….bien sur d’une facon positif. Bon chance!!!

  Comentariu de Diana Rotaru | Noiembrie 12, 2010 | Răspunde

 2. C’est fantastique.J’aime beaucoup cette idée et ce projet! Mes félicitations!!!

  Comentariu de christineburlacu | Februarie 13, 2011 | Răspunde

 3. Este o realizare f frumoasa si va intra in istorie. Meriti apreciere si sustinere. Sa stii ca mai impresionat f mult, sint si eu o romantica si cind redeschid paginile pe internet in care sint pozele si informatiile referitor la „Le gardien des souvenirs” nu imi pot lua ochii si ma face sa visez cu ochii deschisi. Tu inca odata arati lumii ca exista dragoste si o arati intr-un mod cu totul si cu totul deosebit. Bravo!!!
  Imi pare f rau ca in timpul expozitiei nu sint in tara, dar o panglica cu numele meu si a jumatatii mele voi ruga pe ai mei de acasa sa mearga si sa o inoade acolo ca semn ca ne iubim f mult si ca lucrarea ta o apreciem si ne place. Iar cind revenim in MD voi cauta neaparat sa fac legatura cu tine pt a putea vedea aceasta banca si a cere permisiunea sa ne asezam pe ea.
  P.S. Ar fi o ideie minunata pt nuntile din MD, e o amintire frumoasa pt miri, ar avea poze originale si la un loc ce defineste Dragostea Adevarata si Nemuritoare. (si un cistig in plus, nu incurca 😉 … incearca daca poti si se permite)

  Comentariu de ElenaM | Martie 12, 2011 | Răspunde

  • Multumesc mult pentru apreciere si ma bucur ca sensibilizeza aceasta lucrare. Cu placere am sa va permit sa va asezati, a facuto mai multa lume in timpul vernisajului si continua sa o faca. Au aparut si panglici care sper ca pina la sfarsitul expozitie vor deveni mai multe si vor ramine ca o marturie a tuturor vizitatorilor.

   Numai bine!

   Comentariu de Mihai Stamati | Martie 12, 2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: